Skip to main content
Architectenburo Roos en Ros BNI BNA mouse

woonhuis familie Krispijn

Mijnsheerenland

Voor deze woning midden in de Hoeksche Waard is staal niet alleen om constructieve redenen gebruikt, maar diende het ook als beeldtaal.

Projectgegevens

Locatie Brabersweg 14, Mijnsheerenland
Opdracht particulier, Mijnsheerenland
Architectuur Architektenburo Roos en Ros, Oud-Beijerland
Constructief Ontwerp Ulehake Bouwconstructies, Oss
Uitvoering Aannemingsbedrijf P&G Hooghwerff, Strijen
Staalconstructie Aannemingsbedrijf P&G Hooghwerff, Strijen

Algemene projectomschrijving

Zowel op de begane grond als op de verdieping zijn de langsgevels nagenoeg geheel in glas uitgevoerd. De begane grond heeft een luifel die dient als zonwering en tevens als overkapping van het terras. Aan de zuidgevel zijn op de verdieping verstelbare zonweringslamellen aangebracht. De woning ontleend zijn karakter aan transparantie, uitzicht, doorzicht, lichtinval en eerlijk gebruik van materialen.

Beschrijving staalconstructie en/of gebruik van staal

De constructie bestaat in hoofdzaak uit twee grote stalen portalen (HEA 800) die twee vloerschijven (van profielen UNP 350) en het stalen dak dragen. Deze portalen staan in de lengterichting van de woning om een vrij indeelbare plattegrond mogelijk te maken. De spanten bevinden zich bovendien,aan de buitenzijde van de gevelschil. De aansluitingen zijn daarom – ook om mogelijke koudebruggen te voorkomen – met zorg gedetailleerd.
Vanwege de verschillende uitzetting van het stalen dak ten opzichte van de stalen liggers is gekozen voor een glijoplegging van het dak.

Bijzondere aspecten bouwkundig concept / ontwerp

Bijzondere constructieve slimmigheden / detailleringen

Bijzondere aspecten uitvoering

Bijzondere functionele aspecten van het bouwwerk