Skip to main content
HD Projectrealisatie mouse

BPA Woerden

Woerden

Het nieuwe onderkomen van BluePrint Automation in Woerden heeft een staalconstructie vanwege de grote overspanningsmogelijkheden en uitbreidmogelijkheden aan de achterzijde.

Projectgegevens

Locatie Carrosserieweg 3, Woerden
Opdracht BluePrint Automation, Woerden
Architectuur HD Projectrealisatie, Rotterdam
Constructief Ontwerp IMd Raadgevende Ingenieurs, Rotterdam
Uitvoering De Vries en Verburg, Stolwijk
Staalconstructie Francken Metaal, Woerden

Algemene projectomschrijving

BluePrint Automation, producent van verpakkingsmateriaal, is naar een nieuwe en grotere locatie in Woerden verhuisd. De nieuwe bedrijfshal met kantoor is 9 m hoog, 160 m lang en 65 m breed. Gedeeltelijk is er een verdiepingvloer met kantoorfunctie aanwezig. In de bedrijfshal worden twee maal zes kraanbaanliggers opgenomen. Op basis van een variantenstudie is gekozen voor een kolomstelling van 10x20 m in de bedrijfshal. De verdiepingvloer (kantoor) overspant 15 m, waardoor een hoge indelingsflexibiliteit is behaald. De bedrijfsvloer bestaat uit een betonvloer op palen. Dikte en aantal palen is via een variantenstudie geoptimaliseerd. De bedrijfsvloer is gestort na het aanbrengen van de staalconstructie, dak en gevels, zodat de weersinvloeden kunnen worden beperkt.

Beschrijving staalconstructie en/of gebruik van staal

Door gebruik te maken van het lage eigengewicht van de stalen dakconstructie konden op efficiënte wijze grote overspanningen gemaakt worden, waardoor de functionaliteit van de bedrijfshal is geoptimaliseerd.

Bijzondere aspecten bouwkundig concept / ontwerp

Aan de voorzijde van het gebouw bevindt zich over de gehele gebouwbreedte de kantoorstrook. Dankzij de verticale geleding in de gevel is de lange lengte van het gebouw visueel gebroken. Met de verticale geleding wordt in abstracte vorm het lijnproductieproces gesymboliseerd.

Bijzondere constructieve slimmigheden / detailleringen

De hal is zodanig opgezet, dat een toekomstige uitbreiding aan de achterzijde mogelijk is. De kraanbanen lopen al in de goede richting en er is slechts één windverband in de achtergevel toegepast dat in de uitbreiding kan worden opgenomen.
Vanwege de kraanbanen zijn inpandige stabiliteitsverbanden nodig. Deze zijn zodanig vormgegeven dat deze een minimale belemmering in de bedrijfsvoering vormen.

Bijzondere aspecten uitvoering

Het project is op basis van een voorontwerp aanbesteed en vervolgens in minder dan een jaar tijd verder uitgewerkt en gerealiseerd.

Bijzondere functionele aspecten van het bouwwerk

Staalconstructie van hal en kantoor zijn gedilateerd uitgevoerd om geluidsoverlast tegen te gaan.