Skip to main content
Van Ee Staalspecialisten mouse

Voetgangersbrug Nationaal Park Veluwezoom

Rheden

Alle onderdelen, vormen en kleuren van deze wandelbrug verwijzen naar de omliggende omgeving.

Projectgegevens

Locatie Heuvenseweg 6a, Rheden
Opdracht Natuurmonumenten, Rheden
Architectuur Van Ee Staalspecialisten, Barneveld
Constructief Ontwerp Snetselaar, Ede
Uitvoering Van Ee Staalspecialisten, Barneveld
Staalconstructie Van Ee Staalspecialisten, Barneveld

Documenten

Algemene projectomschrijving

Vanaf het ontwerp tot en met de montage werkten Van Ee Staalspecialisten samen met Natuurmonumenten en Gemeente Rheden aan deze wandelbrug. Staal is de basis van deze brug, van de ondersteuningskolom tot en met de brugliggers en de balustrades. Staal heeft zowel een constructieve als esthetische functie, want de wens was dat er veel natuurlijke elementen in de brug terugkomen. Dit is tot volle tevredenheid gerealiseerd met de stalen 'boom-kolom' (waardoor de stalen brugliggers bovendien lichter konden worden uitgevoerd) en de balustrades die voorzien zijn van een gesneden bladerpatroon. Maar ook de houten brugdelen, dit hout komt uit de omgeving. De diverse kleuren zijn in nauw overleg met Natuurmonumenten gekozen. Het paars van de balustrades komt bijvoorbeeld terug in de heide bij de Posbank die vanaf de brug te zien is.
Op deze locatie was nog geen brug. De positie is met Natuurmonumenten ter plekke bepaald. De hele omgeving is daarna 3D ingemeten, waarmee de brug in BIM kon worden uitgewerkt.
Vanwege de bosrijke omgeving is de brug in delen geproduceerd en ter plaatse opgebouwd.
De brug is nu onderdeel van een druk belopen wandelroute door het Nationaal Park Veluwezoom.

Beschrijving staalconstructie en/of gebruik van staal

Bijzondere aspecten bouwkundig concept / ontwerp

Bijzondere constructieve slimmigheden / detailleringen

Bijzondere aspecten uitvoering

Bijzondere functionele aspecten van het bouwwerk