Skip to main content
mouse

Kiosk Frederik Hendriklaan

Den Haag

Voor M&M Pure Flowers heeft DAVL Studio een bloemenkiosk ontworpen. Deze maakt deel uit van de herinrichting van de Fredrik Hendriklaan in het Statenkwartier. De kiosk bestaat uit een stalen skelet, rondom bekleed met bamboe en glazen schuifpuien. Dankzij de staalconstructie is de kiosk flexibel te gebruiken: de gevel kan bijna helemaal open.

Projectgegevens

Locatie Frederik Hendriklaan t/o 152, 2582 BJ Den Haag, Den Haag
Opdracht M&M Pure Flowers
Architectuur DAVL Studio, Den Haag
Constructief Ontwerp Castermans Bertram Holten, Gronsveld
Uitvoering Formac, Den Haag

Documenten

Algemene projectomschrijving

Voor M&M Pure Flowers heeft DAVL Studio een bloemenkiosk ontworpen. Deze maakt deel uit van de herinrichting van de Fredrik Hendriklaan in het Statenkwartier.

Beschrijving staalconstructie en/of gebruik van staal

De kiosk bestaat uit een stalen frame, rondom bekleed met bamboe en glazen schuifpuien. Door de heldere staalconstructie is de gevel vrij indeelbaar. Het staalskelet bestaat uit QRO 80x5 kolommen en rondom UNP 180 en IPE 180 profielen.

Bijzondere aspecten bouwkundig concept / ontwerp

Het concept van de kiosk is om een bijna alzijdig gebouw te maken dat flexibel gebruikt kan worden. De constructie staat los van de gevel, die bestaat uit bamboe en schuifpuien met glas. Die schuifpuien kunnen rondom het gebouw verplaatst worden.

Bijzondere constructieve slimmigheden / detailleringen

Aan de bovenkant wordt de kiosk beëindigd met een gepoedercoate stalen rand in metallic lak. Hierdoor blijven installaties uit het zicht en krijgt de kiosk een passende, chique kroon.

Bijzondere aspecten uitvoering

De architect heeft tijdens het bouwproces de rol van directievoerder op zich genomen en de coördinatie tijdens de gehele bouwtijd op zich genomen. Hierdoor konden tijdens het werk technische beslissingen worden gemaakt zonder dat de kwaliteit van de architectuur daar onder hoefde te lijden.

Bijzondere functionele aspecten van het bouwwerk

De schuifpuien kunnen over de gehele gevel worden verplaatst, waardoor de gebruikers maximale openheid kunnen bereiken. De schuifpuien zijn flexibel inzetbaar en daarom de kiosk ook: bij warm weer kan de hele kiosk open, in de regen kan het dicht.