Skip to main content
Fas Keuzenkamp mouse

bedrijfsgebouw TRS Transportkoeling

Noordwijk

Het nieuwe bedrijfsgebouw voor een onderneming in transportkoelsystemen verenigt alle voormalig separate bedrijfsonderdelen onder één dak.

Projectgegevens

Locatie De Scheysloot 71, Noordwijk
Opdracht TRS Transportkoeling, Noordwijk
Architectuur Architectenbureau Cepezed, Delft
Constructief Ontwerp SmitWesterman, Gouda
Uitvoering Bouwteam General Contractors / Frans Apperloo Bouwkostenmanagement, Den Haag / Noordwijkerhout
Staalconstructie Flevo Staalbouw, Zwaag

Algemene projectomschrijving

TRS is gespecialiseerd in stille en energiebesparende transportkoelsystemen voor onder meer vrachtwagens en containers. Voorheen was het bedrijf gevestigd in verschillende panden in Katwijk. Het nieuwe gebouw is opgezet als één langwerpig en rechthoekig volume dat deels dubbelhoog is en deels uit twee bouwlagen bestaat. De indeling is gebaseerd op een grid van 5,4 m. Deze maat is afgestemd op de noodzakelijke afmetingen voor een overheaddeur of vrachtwagen.
Het gebouw is in lengterichting verdeeld in drie hoofdsegmenten. Het eerste segment, in de eerste elf moduulmaten, langs de toegangsweg aan de Scheysloot, omvat een dubbelhoge montagewerkplaats. Langs de tegenovergelegen provinciale weg heeft dit segment twee bouwlagen met de assemblagewerkplaats op de begane grond en kantoren en faciliteiten (zoals pantry’s, toiletten en archief) op de verdieping. De volgende drie moduulmaten, het tweede segment, vormen een tweelaagse strook die het bouwvolume overdwars doorsnijdt. Op de begane grond zijn hierin onder meer het magazijn, het kantoor van de montagewerkplaats en de entree voor het werkplaatspersoneel gevestigd. Op de verdieping liggen de kleedkamers en wasruimten, de bedrijfskantine en een groot dakterras. Het derde segment, de laatste vier moduulmaten, is dubbelhoog en doet dienst als opslag.
De kantoren hebben volledig glazen buitengevels. Rondom het gebouw is een plint van zwart profielstaal, dat langs de entreepatio en de ramen op de begane grond in geperforeerde uitvoering is doorgezet. Ter plaatse van het dakterras is in het gevelvlak een windscherm van gaasdoek aangebracht. Een translucente topstrook boven de gesloten geveldelen voorziet de werkplaatsen van daglicht. Voor extra daglicht heeft de zone waar de monteurs hun werkzaamheden verrichten een lichtstraat.
In het interieur is de staalconstructie zichtbaar en onderdeel van de architectuur.
Het gebouw heeft onder meer duurzaamheid en flexibele indeelbaarheid als ontwerpuitgangspunten. Zo zijn er verschillende voorzieningen voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Het pand is zowel in- als extern uit te breiden. In het bouwdeel dat nu dienst doet als berging is eenvoudig een extra vloerveld van ruim 200 m2 in te passen, terwijl het gebouwstramien is voort te zetten op de beschikbare grond naast het huidige pand.

Beschrijving staalconstructie en/of gebruik van staal

Het staalskelet bestaat uit liggers en kolommen op een grid van 5,4 m. De stalen platen die het dak vormen, overspannen 10,8 m en zijn geperforeerd voor een aangename akoestiek in de hallen.

Bijzondere aspecten bouwkundig concept / ontwerp

Bijzondere constructieve slimmigheden / detailleringen

Bijzondere aspecten uitvoering

Bijzondere functionele aspecten van het bouwwerk