Skip to main content
Jef Klaassens mouse

bedrijfsgebouw Makita

Eindhoven

Het bedrijfspand bestaat uit een rode distributiehal met daarvoor een afgeschuind volume met een zilvergrijze gevel, waarachter in het midden een kantoor en op de hoeken twee patio’s schuil gaan.

Projectgegevens

Locatie Parkforum 1101, Eindhoven
Opdracht Makita Benelux, Eindhoven
Architectuur Van Aken architecten, Eindhoven
Constructief Ontwerp Bartels Ingenieursbureau, Eindhoven
Uitvoering Bouwbedrijf L. van de Ven, Veghel

Algemene projectomschrijving

Het bedrijfsgebouw staat op bedrijventerrein Park Forum West in Eindhoven. De felrode kleur van de 14 m hoge hal springt direct in het oog. Dit rechthoekige bouwdeel is op de dockshelters en een enkel raam na uitgevoerd met een gesloten gevel in staalplaat met een horizontaal profiel. Het 8 m hoge bouwdeel met daarin kantoren rond een atrium heeft een meer open karakter. Hier worden klanten ontvangen en is de showroom ondergebracht. Van de patio’s op beide hoeken dient de ene als entreegebied en is de andere een tuin die aansluit bij de kantine.

Beschrijving staalconstructie en/of gebruik van staal

Beide bouwdelen hebben een staalskelet aangevuld met betonnen vloeren. De gevels bestaan uit binnendozen met een Omega-profiel voor het bevestigen van de gevelbeplating. De buitenruimten hebben een afscherming uit geperforeerde staalplaat met hetzelfde profiel als de gevels en is gemonteerd op 8 m hoge I-profielen.

Bijzondere aspecten bouwkundig concept / ontwerp

Bijzondere constructieve slimmigheden / detailleringen

Bijzondere aspecten uitvoering

Bijzondere functionele aspecten van het bouwwerk