Skip to main content
mouse

Villa Brands

Goirle

Algemene projectomschrijving

Op het laatste moeilijk verkoopbaar perceel in de wijk De Boschkens in Goirle was de belangrijkste opgave om een woonhuis te ontwerpen binnen het bouwvlak, zodat er nog ruimte voor een achtertuin overbleef.De oplossing is gezocht in een smal woonvolume dat strak tegen de rooilijn is gezet. Door de centrale positie van het bouwvlak komt de woning centraal op het kavel te staan. Zicht is daarmee wenselijk geworden op zowel de voorzijde als de achterzijde van het perceel. De open ruimte op de begane grond geeft de woning een licht karakter. Op de eerste verdieping biedt een smalle raamstrook licht in de slaapkamers. Een daklicht geeft diffuus licht op de overloop. Via een betonnen trap wordt de begane grond met de verdieping verbonden.

Beschrijving staalconstructie en/of gebruik van staal

Het smalle hoofdvolume staat voornamelijk uit een staalconstructie die in het ritme van de gevel en woningindeling meegaat. De gevel bestaat uit een geprofileerde staalplaat, voor een woningtoepassing een ongebruikelijke toepassing dat door de strakke, uitgekiende detaillering ontsnapt het aan het karakter van de industriehal. Zo vormt het een bijzondere gevelbehandeling.

Bijzondere aspecten bouwkundig concept / ontwerp

De heldere/ functionele opbouw van de woningplattegronden is doorgezet in de gevelbehandeling. Zwarte geprofileerde staalplaat sluit aan bij de heldere lijnvoering van het ontwerp dat is doorgevoerd tot in het kleinste detail.

De laagbouw is uitgevoerd in donkere beplating met een natuursteen look, waardoor het hoofdvolume zich duidelijk onderscheid van de laagbouw.

Bijzondere constructieve slimmigheden / detailleringen

Bijzondere aspecten uitvoering

Bijzondere functionele aspecten van het bouwwerk