Skip to main content
Jef Klassens mouse

bedrijfsgebouw Hunting

Eindhoven

Het bedrijfspand staat aan de T-kruising van de Jan Hilgersweg en de Henri Wijnmalenweg op het bedrijventerrein bij Eindhoven Airport. De meest expressieve kant van het gebouw ligt in het zicht. Het magazijn is geen los blok, maar een onderdeel van het architectonische beeld.

Projectgegevens

Locatie Jan Hilgersweg 7, Eindhoven
Opdracht Hunting Group, Eindhoven
Architectuur Van Aken architecten, Eindhoven
Constructief Ontwerp Vericon, Veldhoven
Uitvoering Moeskops Bouwbedrijf, Bergeijk

Algemene projectomschrijving

Het gebouw bestaat uit twee delen: een representatief deel met een transparante gevel, waarin kantoorruimten zijn gehuisvest en een gesloten, sober vormgegeven deel waarin het magazijn en de productieruimten zijn ondergebracht. Beide delen zijn aan elkaar gekoppeld en vormen samen het architectonische beeld.
Het representatieve deel van het gebouw bestaat uit twee verdiepingen met flexibel indeelbare kantoorruimten. Dit gebouwdeel is rondom voorzien van luifels in geanodiseerd aluminium. Deze luifels functioneren als zonwering en tegelijkertijd als balkon voor rokers en glazenwassers. Ter plaatse van de kantine verbreedt het balkon zich tot dakterras. Verdiepinghoog glas zorgt behalve in de kantine ook in de kantoorruimten voor een weids uitzicht.
Het magazijn en de productieruimte zijn voorzien van daklichtstroken. In de productieruimte is ook uitzicht op werkniveau. Voor het productiepersoneel is een omkleedruimte gerealiseerd met lockers en douches. Met specifieke wensen van andere geloofsgroepen is rekening gehouden.

Beschrijving staalconstructie en/of gebruik van staal

De constructie van de hal is van staal, evenals de gevelbekleding van de hal. De luifels hebben een staalconstructie en een bekleding van aluminium. Het materiaalgebruik is afgestemd op luchtvervuiling van het vliegverkeer (speciale coating, kleurgebruik). Het stalen hekwerk op de luifels, is ter plaatse op maat gemaakt. Ook de trapconstructie in het kantoor is van staal, rondom een betonnen spil. De vloer in de productieruimte is trillingsvrij.

Bijzondere aspecten bouwkundig concept / ontwerp

Bijzondere constructieve slimmigheden / detailleringen

Bijzondere aspecten uitvoering

Bijzondere functionele aspecten van het bouwwerk